Õnnetuse raport tekitas volinikus pahameelt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõnnetust tuleb uurida kümne tööpäeva jooksul õnnetuse toimumisest ning järgneva kolme tööpäeva jooksul tuleb tööõnnetuse raport esitada tööinspektsioonile ja kannatanule või tema huvide kaitsjale.
Tööõnnetust tuleb uurida kümne tööpäeva jooksul õnnetuse toimumisest ning järgneva kolme tööpäeva jooksul tuleb tööõnnetuse raport esitada tööinspektsioonile ja kannatanule või tema huvide kaitsjale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööinspektsiooni poole pöördus ühe asutuse töökeskkonna volinik. «Meil juhtus tööõnnetus. Tööandja viis läbi uurimise ning koostas tööõnnetuse raporti, aga mina töökeskkonnavolinikuna ei nõustu raportile märgitud tööõnnetuse põhjusega. Kas pean ikkagi raportile alla kirjutama?» oli tema küsimus.

Inspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula tõdes, et töökeskkonnavolinik on töötajate esindaja töötervishoiu ja tööohutuse valdkonnas, kelle ülesanne on muu hulgas osaleda tööõnnetuste uurimises. «Volinik osaleb tööõnnetuste uurimises hääleõigusega: tööandja peab volinikuga tegema koostööd õnnetuse uurimisel.»

Uurimises osalemine tähendab tema kinnitusel seda, et volinik peab saama tutvuda kõikide materjalidega, mis  uurimise käigus kogutud ning tal peab olema võimalus saada täiendavat infot, kui uurimise materjalid ei vasta kõikidele küsimustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles