Kõige rohkem tööõnnetusi juhtub noorte meestega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni esindajate kohtumisel valgalastega tegi ettekande konsultatsiooniteenusest töökeskkonna nõustamise osakonna juhataja Rein Reisberg, kes soovitas ettevõtjatel nõu ja abi saamiseks kutsuda kohale inspektsiooni konsultant. Nõustamisteenus on ettevõtjatele tasuta.
Tööinspektsiooni esindajate kohtumisel valgalastega tegi ettekande konsultatsiooniteenusest töökeskkonna nõustamise osakonna juhataja Rein Reisberg, kes soovitas ettevõtjatel nõu ja abi saamiseks kutsuda kohale inspektsiooni konsultant. Nõustamisteenus on ettevõtjatele tasuta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa ettevõtjad ning omavalitsuste esindajad said hiljuti tööinspektsioonilt ülevaate mullustest tööõnnetustest ja uuest konsultanditeenusest. Selgus, et aastaga on kasvanud nii õnnetuste kui töövaidluste arv.

Mullu registreeriti tööinspektsioonis 4774 tööõnnetust, neist 3800 kerget, 958 rasket ning 16 neist lõppes töötaja surmaga. Õnnetuste arv on kasvanud 10 aasta jooksul pea 40 protsenti. Kõige enam registreeriti tööõnnetusi Tallinnas, Harju- ja Tartumaal. Valgamaal nende arv eelnenud aastaga võrreldes vähenes, registreeriti 71 (2014. aastal 86) tööõnnetust, neist 49 kerget ja 22 rasket.

Tegelik tööõnnetuste arv on paraku suurem kui tööinspektsioonis registreeritud. Statistika näitab, et see arv oli mullu koguni 10 340. Samas peab märkima, et mullu oli tööl aastataguse ajaga võrreldes 16 000 inimest rohkem ning loodi juurde 1919 ettevõtet, kus töötab vähemalt üks inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles