Ukrainlased tulid kooliga tutvuma

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Ukraina delegatsioon saabus Eestisse Läti kaudu, oli ja on Valgamaa kutseõppekeskus ühtaegu nende esimene ja viimane võõrustaja.
Kuna Ukraina delegatsioon saabus Eestisse Läti kaudu, oli ja on Valgamaa kutseõppekeskus ühtaegu nende esimene ja viimane võõrustaja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval käis Valgamaa kutseõppekeskuses haridusametnike delegatsioon Ukrainast Volõõnia oblastist. Visiit oli osake suuremast eesmärgist aidata Ukrainal Eesti kutseharidusele järele jõuda.

Valgamaa kutseõppekeskuse direktori Margus Ojaotsa sõnul korraldati 15-liikmelise delegatsiooni visiit Innove Ukraina koostööprojekti käigus, millega Eesti toetab Lääne-Ukraina kutsehariduse arengut. Pärast külaskäiku Valgas, kus tutvuti kooli struktuuri ja õppekavadega, suundus delegatsioon nädala lõpuni kestvale ringkäigule teistesse Eesti kutsekoolidesse.

«Teisipäeval käisid nad Luua metsanduskoolis, kolmapäeval Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses ja haridusministeeriumis ning neljapäeval peaksid nad vaatama Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolis keevitusvõistlusi ja külastama Innovet. Reedel jõuavad nad Tallinna teeninduskooli ja siis tagasi Valka,» rääkis Ojaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles