Õpilased ehitasid ja viisid parki kümneid pesakaste

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli tööõpetuse õpetaja Toomas Duvin (ees vasakul) seletas õpilastele, milliseid puid oma pesakasti jaoks pargist valida.
Valga põhikooli tööõpetuse õpetaja Toomas Duvin (ees vasakul) seletas õpilastele, milliseid puid oma pesakasti jaoks pargist valida. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalanelane

Nädala esimestel päevadel valmis Valga põhikooli tööõpetuse tunnis seitsmendate klasside õpilaste käe all üle kahekümne pesakasti, mis koos linna pargipuudele üles seati.

Taolist ettevõtmist polnud põhikooli tööõpetuse õpetajad Jaan Kroon ja Toomas Duvin ammu näinud. «Viimati viis-kuus aastat tagasi, kui RMK pakkus sarnase mõtte välja ja tõi meile selleks ka materjali. Siis sai koostöös lastega pesakastid üles pandud Sangastesse,» meenutas Kroon.

Seekord osutus õpetajate sõnul ettevõtmine võimalikuks tänu lahkele lapsevanemale, kes koolile pesakastide tarbeks sobilikku lauamaterjali kinkis. «Eks see servatud laua hind ole päris soolane,» tunnistas Kroon ja Duvini sõnul ei oleks koolil enesel selleks lihtsalt raha jätkunud. Idee ise olevat meestel aga juba ammu meeles mõlkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles