Õpilased said aimu korrakaitsjate ja päästjate tööst

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes tegevuspunktis tuli osalejatel oma oskusi näidata ka tassilt sõrmejälgede võtmises.
Ühes tegevuspunktis tuli osalejatel oma oskusi näidata ka tassilt sõrmejälgede võtmises. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Maakonna esimesel siseturvalisuse päeval Valga gümnaasiumis lahendasid õpilased Sisekaitseakadeemia erialadega seotud ülesandeid. Oma kooliteest akadeemias käis rääkimas neli Valgast pärit kadetti.

Päev algas Sisekaitseakadeemiat ja sisejulgeolekuõpet tutvustavate loengutega. Järgnesid võistkonnavõistlused, kus tuli lahendada mitmesuguseid akadeemia õppesuundadega seotud ülesandeid.

Oma oskusi tuli näidata interaktiivses keskkonnas tunnistajate otsimisel, maksuülesande lahendamisel, tuletõrjuja kaitseriietusse riietumisel aja peale, vanglas keelatud esemete ja salakauba tuvastamisel. Kõigil huvilistel oli võimalik arvutiklassis fotoroboti abil gümnaasiumi direktori portreed kujundada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles