Ingmar Hiob – talumees nagu muiste

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat asendustalunikuna töötanud Ingmar Hiob on oma elukutsevaliku ja töökohaga väga rahul. Maatöö, talutehnika ja loomadega on noormehel kokkupuude olnud juba poisikesest peale.
Kaks aastat asendustalunikuna töötanud Ingmar Hiob on oma elukutsevaliku ja töökohaga väga rahul. Maatöö, talutehnika ja loomadega on noormehel kokkupuude olnud juba poisikesest peale. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Hargla noormehele Ingmar Hiobile on maaelu südamelähedane olnud poisipõlvest peale. Viimased kaks aastat teenib ta igapäevast leiba asendustalunikuna. 21aastane mees saab hakkama iga talutööga, olgu selleks siis loomade söötmine, lehmalüps, künd või külv.

Kuna töö viib teda siia-sinna Lõuna-Eesti taludesse, on Ingmar Hiob oma elupaiga nüüdseks sisse seadnud Väimelas. «Iga vaba hetke olen aga oma vanematekodus Harglas, kus mind peale vanemate ootamas ka noorem vend, kes õpib Hargla kooli 8. klassis.»

Pärast Hargla kooli 9. klassi lõpetamist ei olnud Ingmaril ainsatki kõhklust, vaid ta viis dokumendid sisse Vana-Antsla kutsekooli, mille lõpetas põllumajanduse erialal. «Olen maal kasvanud ja loomade ning maatöödega juba väikesest peale kokku puutunud. Vanavanemad kasvatasid loomi ja lehma pidasid ka minu vanemad. Erialavalik ei nõudnud erilist kaalumist,» sõnas Hiob.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles