Juveelivaras rebis müüjalt ehted ja põgenes

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaigale ruttasid varguse toimepanemise järel nii politsei kui turvafirma.
Sündmuspaigale ruttasid varguse toimepanemise järel nii politsei kui turvafirma. Foto: Jaan Rapp/Valgamaalane

Neljapäeval kell 16.19 sai politsei teate, et Valgas Vabaduse tänaval asuvas juveelipoes on toime pandud vargus. Kahtlusaluse tuvastamisel ja juhtunu üksikasjade väljaselgitamisel palub politsei pealtnägijate abi.

«Müüja sõnul sisenes juveelikauplusse umbes 180 cm pikk vene keelt kõnelev mees, kel võis vanust olla umbes 35–40 eluaastat. Peas kandis ta valget nokkmütsi, millel oli punast värvi märk peal, seljas oli tal hele jope. Esialgsetel andmetel küsis mees näha kuldehteid ning rebis seejärel müüjalt aluse ja põgenes,» edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel. Vargusest põhjustatud kahju on väljaselgitamisel.

Politsei selgitab aktiivselt välja kõiki juhtunu üksikasju ning viib läbi menetlustoiminguid kuriteo toime pannud isiku kindlaks tegemiseks. Kõigil, kes juhtusid varguse ajal piirkonnas midagi kahtlast märkama või oskavad anda muud infot kuriteos kahtlustatava kohta, palub politsei helistada infotelefonil 612 3000 või hädaabinumbril 112.

Valga politseijaoskonna juhi Tiit Alliku sõnul oli müüja näinud, kuidas kaupluse taha pargi poole põgenenud kurjategijat asusid jälitama üks lühem ja üks pikem noormees. «Politsei soovib väga nende noormeestega ühendust saada.» 

Ka mullu oktoobris leidis samas kaupluses aset vargus. Toona sisenes juveelipoodi 23aastane narkojoobes Joel, lõi käega katki klaasvitriini ja varastas müüja nähes kaks alust kokku 40 kullast kaelaketiga. Varastatud ehete kogumaksumus oli siis üle 18 000 euro. Politsei pidas süüdlase kinni kahe päevaga.

Kuna tegemist oli teise sarnase juhtumiga, palus Allik kõigil piirkonnas müügiga tegelevatele ettevõtetel endale esitada kaks peamist küsimust: «Mida teha, et minu vara ei tunduks kurjategijale kerge saagina ja kas ma olen ettevõtjana teinud kõik omalt poolt, et minu töötajad ja kollegid oleksid kaitstud?»

Mõne võimalusena olukorda parandada käis Allik välja häirenuppude ja kaamerate paigaldamist poodidesse ning väljaõpet ohu tunnetamisel ja ohuga tegelemisel. «Tagasihoidlikul kokkuhoiul võivad olla vägagi traagilised tagajärjed,» lisas Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles