Intervjuu: Miks konn tahab teisele poole teed minna?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallast pärit ja Tartu Ülikoolis bioloogiat õppinud Kristiina Kübarsepp on konnatalgute eestvedaja ja koordinaator. Aktiivse talgulisena mööduvad ka tema ööd praegusel konnarände ajal peamiselt Tartus Ihaste kandis kahepaiksete elusid päästes.
Helme vallast pärit ja Tartu Ülikoolis bioloogiat õppinud Kristiina Kübarsepp on konnatalgute eestvedaja ja koordinaator. Aktiivse talgulisena mööduvad ka tema ööd praegusel konnarände ajal peamiselt Tartus Ihaste kandis kahepaiksete elusid päästes. Foto: Erakogu

Lihtne vastus oleks, et ta tahab seal sugu jätkata. Kahjuks sõidavad aga teel rasked ja kiired autod ning vähesed konnad jõuavad sihtkohta eluga kohale. Appi peavad tulema inimesed, kes, vaatame tõele näkku, teed konnade radadele ette ehitasid.

Leevendamaks kurba olukorda, korraldab Eestimaa looduse fond (ELF) juba viiendat kevadet konnatalguid «Konnad teel(t)». Uurisime aktsiooni koordinaatorilt ja eestvedajalt Kristiina Kübarsepalt, kuidas ja kus konnasid päästetakse ning kuidas nendega liituda.

Kas konnad on juba teel?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles