Politsei tabas üle 30 joobes roolikeeraja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei puhumisreid. Foto on illustratiivne.
Politsei puhumisreid. Foto on illustratiivne. Foto: Ardi Truija

Möödunud nädalavahetusel tabas politsei Lõuna-Eestis 32 alkoholiga patustanud autojuhti, neist viis helistajate abiga, andis teada politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel sõnas, et tähelepanelike inimeste teadete kontrollimise kõrval viis politsei läbi ka erimeetme joobes juhtide avastamiseks. «Kontrollisime nädalavahetusega Lõuna-Eestis üle 5000 autojuhi kainust ning tabasime lisaks tähelepanelike inimeste vihjetele veel 27 joobes autojuhti.»

Pähkel selgitas, et kui inimestele jäävad tänavapildis enam silma need autojuhid, kes alkoholiga suuresti üle pingutanud, siis patrull oskab jälgida detaile, mille pinnalt selgitada välja ka neid autojuhte, kelle joove jääb alla 1,5 promilli. «Lisaks sellele teeme pidevalt erimeetmeid ehk nõndanimetatud rivipuhumisi, kus selgitame lauskontrolliga välja need, kelle osalemine liikluses joobe tõttu on ohtlik,» selgitas Pähkel.

"Valgas kontrollis politsei möödunud nädalavahetusel 1065 autojuhi kainust. Kokku tabati viis autojuhti, kes tuli joobe tõttu sõiduki juhtimiselt kõrvaldada ning nende suhtes menetlust alustada," täpsustas Peitel.

Ta lisas, et sel nädalavahetusel tabatud joobes juhid selgitas politsei Valgamaal patrullimise ja läbiviidud erimeetme käigus. "Kuigi valvsatel inimestel seekord omalt poolt joobes juhtide tabamisse panustada ei õnnestunud, kutsume jätkuvalt kõiki üles joobekahtlusega juhtidest hädaabinumbril teada andma. Teeme liikluse turvaliseks!"

Politsei tuletab meelde, et mistahes sõiduvahendi juhtimine purjuspäi on lubamatu ja väga ohtlik. Joobes inimene on seisundis, kus tema tähelepanuvõime, reageerimiskiirus ja koordinatsioon on tugevasti häiritud või suisa puudulikud. Kindlasti tuleks sellisel juhil takistada liikluses osalemist ning parim, mida igaüks iseenda jaoks teha saab, on keelduda kaasa sõitmast napsutanud juhiga.

Tänavu on joobes autojuht põhjustanud Eestis 27 avariid, milles sai viga 46 inimest.

Copy
Tagasi üles