Kus kuivust ja rumalust, seal kulupõlenguid

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste vallas Kurevere külas põles laupäeval kulu ühtekokku nelja hektari suurusel maa-alal, mille keskele jäid ka majapidamishooned. Päästetöö juhi andmetel süüdati kulu kuritahtlikult.
Sangaste vallas Kurevere külas põles laupäeval kulu ühtekokku nelja hektari suurusel maa-alal, mille keskele jäid ka majapidamishooned. Päästetöö juhi andmetel süüdati kulu kuritahtlikult. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Soojad ilmad, vähene vihm ja pahatahtlikud kulupõletajad valmistasid nädalavahetusel päästjatele tõelist peavalu. Ainuüksi laupäeval põles Valgamaal kulu vähemalt kolmes kohas.

Neist ilmselt kõige ärevamaks tegev juhtum leidis aset laupäeva pärastlõunal, kui päästeamet sai väljakutse Sangaste valda Kurevere külla, kus kulu põles kokku neljal hektaril ja ohustas lähedal asuvaid majapidamisi. Kustutustöödele saabusid Nii Valga- kui Võrumaa päästjad Sangastest, Otepäält, Tõrvast ja Antslast.

Sündmuskohale sõitis ka Valgamaalane, kelle saabumise ajaks oli tulele piir pandud. Vaatluse põhjal oli kulu põlenud kolmes üksteisest üsna eemal asetsevas piirkonnas: ühel suuremal heinamaal ja kahel väiksemal majapidamistega piirneval alal. Kusjuures üks põlenguala asetses lausa kahe hoone vahel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles