Viiest pinnuks silmas olnud hoonest järel kaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobi 4 hoonet pidasid ohtlikuks nii linnavalitsus kui päästeamet. Linnavalitsus tegi ettekirjutuse ohu kõrvaldamiseks, nüüd on hoonel vähemalt tühjad aknaavad kaetud.
Jakobi 4 hoonet pidasid ohtlikuks nii linnavalitsus kui päästeamet. Linnavalitsus tegi ettekirjutuse ohu kõrvaldamiseks, nüüd on hoonel vähemalt tühjad aknaavad kaetud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikontroll uuris päästeameti abiga, kuivõrd tegelevad omavalitsused ohtlike hoonetega. Valgas tõid kontrollijad murekohtadena välja viis maja, millest kolm praeguseks linnapildist kadunud.

Riigikontrolli audit hõlmas viitteist omavalitsust, Valgamaalt oli valikus maakonnakeskus. Audit tõi välja omavalitsuses asuvad ohtlikud hooned. Hoonete ohtlikkust oli hinnanud päästeamet. Valgas kuulus nimistusse viis hoonet: korterelamud Haru 2 ja Jakobi 4, abihoone Kungla 26b, kaubandushoone Vahtra 1 ja elamu Raudtee 17.

«Ohtlikkuse hindamisel lähevad päästeameti ja kohaliku omavalitsuse hinnangud mõnikord lahku, kuna amet lähtub tuleohutusseadusest ja omavalitsus ehitusseadustikust. Valga linnavalitsuse arvates võib nimistus asuvat nelja esimest hoonet pidada ohtlikuks. Raudtee 17 aga ei kujuta seadustikku aluseks võttes suuremat ohtu kui paljud teised analoogilised ehitised,» kinnitas Valga linnavalitsuse linnamajandusameti juhataja Urmas Möldre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles