Juhtkiri: Ajad on muutunud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa haridusmess


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Valgamaa haridusmess Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel kogunes Viljandisse hulk inimesi, kellel olnud viimastel aastatel kokkupuuteid Eesti kutseharidusega. Tõdeti, et kutsehariduse maine on küll paranenud, kuid vajab tõuget, et eurorahaga ehitatud moodsad hooned täituksid õppuritega.

Tegu pole just kergete killast oleva ülesandega. Paljud gümnaasiumis tunde andvad õpetajad võivad rääkida peaaegu anekdootlikke lugusid, kuidas pea kahemeetrine mehemürakas või kena noor naine käivad tundides tülpinud ilmel. Kui uurida sellise oleku põhjuste kohta, võib vastuseks kuulda, et ega tahetudki gümnaasiumisse tulla, kuid vanemad ei lubanud kutsekooli minna.

Kahekordne Eesti parim noortalunik Mait Tõnise tõdes reedel Viljandis, et temagi koolis oli suhtumine, et kutsekasse lähevad need, kellel pea ei võta. Tema julges sellist avalikku arvamust eirata ja läks ikkagi kutseharidust omandama. Olulise tõuke andis see, kui Säreveres põllumajandust õppiv endine koolikaaslane oma erialast rääkima tuli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles