Juhtkiri: Kulupõleng võib tuua trahvi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Igal kevadel hakkab päästeametile laekuma ridamisi teateid kulupõlengutest. Valgamaal leidis esimene tänavune suurem kulupõleng aset 29. märtsil, kui Jaanikese külas põles kulu ja metsaalune ning leegid ohustasid lähedal asuvat elumaja.

Eelmisel nädalavahetusel saabus põlenguteateid juba ridamisi: ainuüksi laupäeval põles Valgamaal kulu vähemalt kolmes kohas. Seejuures ohustasid Sangaste vallas Kurevere külas neljal hektaril lõõmanud leegid ka lähedal asuvaid majapidamisi.

On võimalik, et selle juhtumi puhul süüdati kulu meelega: vaatluse põhjal oli kulu põlenud kolmes üksteisest üsna kaugel asetsevas piirkonnas. Ja seda vaatamata sellele, et samast päevast hakkas Eestis päästeameti juhi käskkirja alusel kehtima tuleohtlik aeg. See tähendab, et looduses võib tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades ja ka siis tuleb järgida tuleohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles