Valga saab küpsemale klientuurile panustava ööklubi

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue ööklubi kaasomanik Timo Sujev tulevikuplaanidest rääkides midagi kindlat lubada ei tahtnud, kuid kinnitas, et kusagil kuu aega ette on neil juba esinejad valmis vaadatud ja peod kokku lepitud.
Uue ööklubi kaasomanik Timo Sujev tulevikuplaanidest rääkides midagi kindlat lubada ei tahtnud, kuid kinnitas, et kusagil kuu aega ette on neil juba esinejad valmis vaadatud ja peod kokku lepitud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas turu kõrval ligi kaks aastakümmet tegutsenud Exotica asemel avab nädalavahetusel uksed ööklubi Feel Good, kuhu oodatud varasemast pisut vanema generatsiooni peolised.

Vana-aastaõhtul oma viimase peo korraldanud Exotica hoones on viimastel päevadel käinud kiired ehitus- ja remonditööd. Uute üürnike eesmärk on koht juba homseks suuremalt jaolt valmis saada, sest siis saab klubis teoks esimene, niinimetatud proovipidu.

«Me ei taha teha nii, et nüüd avame suure peo ja pauguga, sest kui tekivad mingisugused ootamatused, mida ette pole näinud, läheb asi jamaks,» rääkis värske ööklubi kaasomanik Timo Sujev. Valgast pärit, kuid viimased aastad Tartus elanud mehe sõnul ongi proovipeo eesmärk katsetada kassasüsteeme, uute töötajate sobivust ja üldist organiseeritust, mida peokoha majandamine endaga kaasa toob.

Proovipeost järgmine suur üritus on aga juba laupäevane Valga Romuringile järgnev jätkupidu. «Oleksime muidu avanud järgmisel nädalal, aga kuna selline suur üritus oli tulemas, otsustasime kohe ära teha,» rääkis peamiselt klubi baaripoole ja turvalisusega tegelev Sujev.

Muutused eelkõige sisulised

Klubi üldilme omaniku sõnul esialgu väga palju ei muutu. Peamist tähelepanu ja remonti vajasid vaid maja päevinäinud keldrikorrus ning garderoob ja piletikassa, millest viimased oma asukohta vahetavad. Suuremad sisekujunduslikud muutused, mis jäävad pigem tulevikku, puudutavad värvide toomist senisesse peamiselt tumedasse miljöösse.

Peamine erinevus uue klubi ja selle eelkäija vahel saab olema aga vanusepiirang: 21 ja vanemad. «Oleme kuulnud, et eelmine koht läks liialt noorte peale ära ning vanematel ei olnud kusagil käia,» selgitas Sujev. Tema sõnul muutub seetõttu oluliselt ka klubis kõlav muusika. «Enne mängis siin peamiselt raadiomuusika. Meie läheme pigem vanema generatsiooni eelistuste suunas – kaheksakümnendate ja üheksakümnendate muusika.»

Kui alguses on klubisse esinema kutsutud kohalikud DJd, siis tulevikus peaksid seal regulaarselt mängimas käima ka tuntumad nimed nii kodumaisele kui vene publikule. Samuti tullakse vanemale klientuurile vastu, luues klubi teisele korrusele rahulikuma broneeritavate laudade ja eraldi baariga istumiskohad.

Esikohal turvalisus

Kuna ööklubi nimi on Feel Good ehk tõlkes «tunne ennast hästi», pööratakse koha turvalisusele suurt tähelepanu. «Tahame pakkuda inimestele head fiilingut, mistõttu ei taha me, et korduksid samad probleemid, mis siin varem olid,» kinnitas Sujev. Selleks võtavad mehed eeskuju Tartu klubikultuurist ning palkavad kohta turvama samuti Tartust pärit ja kogemustega turvafirma.

Muidu üritavad aga omanikud teha võimalikult palju koostööd kohalike inimeste ja ettevõtetega. Näiteks käivad juba läbirääkimised kohalike muusikute, toitlustuskohtade ja disainibüroodega ning klubile hädavajalik joogipoolis tuleb vaatamata odavate Läti alkoholipoodide lähedusele kodumaisetelt tootjatelt või maaletoojatelt.

Pärast seda kui eelmise aasta lõpus hakkasid liikuma kuuldused, et ööklubi Exotica sulgeb jäädavalt oma uksed, on paljude suul olnud küsimus: «Miks?» Juba üheksakümnendate lõpus alustanud klubi peremees Märt Rebane ei soovinud ka nüüd sulgemise tagamaid lähemalt kommenteerida. Uutele üürnikutele soovis ta aga kõike paremat. «Ettevõtlikkust, järjepidevust ja mis seal ikka muud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles