Politsei pidas kinni röövides kahtlustatavad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormees, keda on alust kahtlustada hulgas kuritegudes
Noormees, keda on alust kahtlustada hulgas kuritegudes Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Märtsi keskel pidasid Põhja prefektuuri politseinikud kinni 15- ja 18aastase noormehe, keda on alust kahtlustada mitmes röövis. Noormehed on eeluurimise ajaks võetud vahi alla.

Kahtlustuste kohaselt tungisid Narvast pärit noorukid selle aasta algusest märtsi keskpaigani eri Eesti paikades tänaval kallale juhuslikele inimestele ning võtsid neilt vägivalda kasutades ära mobiiltelefone, rahakotte ja muid väärtuslikke esemeid. Kui palju inimesi noormeeste ohvriteks langes ning kui suurt kahju nad kuritegude toimepanemisega tekitasid, on alles väljaselgitamisel.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhi Rait Pikaro sõnul oli noormeeste käekiri jõhker ning tema kinnitusel ei ole noorukid mõistnud oma tegude tõsidust.

«Kinnipeetud noormehed tegutsesid agressiivselt, nad on oma ohvrite suhtes olnud vägivaldsed ning tekitanud paljudele vigastusi, mis on vajanud meedikute abi. Tihti valisid nad ohvriteks alkoholi tarvitanud inimesed, kes ei olnud oma seisundi tõttu võimelised ennast kaitsma,» märkis Pikaro.

Uurijatele teadaolevalt on noormehed röövinud inimesi erinevates Eesti piirkondades: nii pealinnas, Virumaal kui Lõuna-Eestis. «Politseile teadaolevalt on noormehed pannud kuritegusid toime ka Valgas,» kinnitas politsei pressiesindaja Helen Uldrich.

Seda, millistest kuriteoepisoodidest Valga puhul aga juttu võiks olla, Ulrich lisada ei saanud. «Kahjuks midagi täpsustavalt lisada ei ole.»

Küll on teada, et üks kahtlustatavatest, 18aastane noormees, on varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Kuigi hetkel koguvad politseinikud kinnipeetud noormeeste kuritegude toimepanemise kohta erinevaid tõendeid ning praegu on neid alust kahtlustada kuni 15 kuriteoepisoodis, on uurijatel alust arvata, et kannatanuid ja kuritegusid on palju rohkem.

«Uurijad on teinud pingsat tööd selle nimel, et leida kuritegude ohvreid. Ülekuulamisel on vähemalt üks noormeestest rääkinud avameelselt väga paljudest räigetest peksmisest ja röövimistest, kuid mingil põhjusel ei ole tänaseni paljud võimalikud kuriteoohvrid politseile avaldust teinud. Et kurjategijate üle õiglast kohut pidada on aga väga oluline, et iga inimene, kes vägivalla ohvriks langenud, sellest meile teada annaks,» rõhutas Pikaro.

Politsei palub kõigil, kes tunnevad fotodel kujutaud noormehed ära ning kellel on nende suhtes pretensioone, anda sellest teada numbril 5690 4272. Samuti palutakse politseiga võtta ühendust kõigil, kellele pildil olevad noormehed on erinevaid esemeid müünud.

Copy
Tagasi üles