80 aastat kodude iludusvõistlust ehk Kes siis ei tahaks naabrist parem olla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariikliku tunnustuse «Energiasäästlik kortermaja 2015» pälvis Valgas asuv korteriühistu Sepa 11, mis paistab silma oma korrastatud fassaadi ja kena majaümbrusega.
Vabariikliku tunnustuse «Energiasäästlik kortermaja 2015» pälvis Valgas asuv korteriühistu Sepa 11, mis paistab silma oma korrastatud fassaadi ja kena majaümbrusega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti inimestele on koduümbruse korrashoid ja kenaks tegemine enesestmõistetav. Aastaid on sellele hoogu andnud kodukaunistamisliikumine, mille algatamisest täitub jüripäeval 80 aastat. Valgamaalt on pärast taasiseseisvumist saanud kodukaunistuse konkursil presidendi tunnustuse 78 objekti, nendest 61 eramut.

Valgamaal pandi kodukaunistamise liikumisele alus 1998. aastal ja seda juhib sellest ajast kuni tänaseni Aare Kittask. Läbi aastate on konkurssidel aktiivselt osalenud Valga ja Tõrva linn ning Helme, Otepää, Palupera ja Taheva vald. Viimasel ajal on kaasa löönud ka Põdrala ja Õru vald.

«Sangaste vald on ainus, kes viimastel aastatel ei ole tunnustanud oma valla kaunite kodude omanikke. Sealt ei ole aastaid esitatud konkursile ühtegi kodu ega taotletud kaunitele kodudele mastivimpleid,» oli Kittask kriitiline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles