Valga linn saab endale kaheteistkümnenda aukodaniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sai aukodaniku tiitli muusikapedagoog ja koorijuht Sirje Päss
Mullu sai aukodaniku tiitli muusikapedagoog ja koorijuht Sirje Päss Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kandidaate Valga linna aukodaniku tiitlile saab esitada 1. maini. Ettepanek tuleb saata kirjalikult kandidaadi elulooliste andmete ning põhjendusega Valga linnavolikogule kas tavapostiga või digitaalselt allkirjastatuna e-posti teel.

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht tõdes eelmise nädala lõous, et enamasti esitatakse kandidaadid viimase nädala jooksul. «Kuid huvi on tuntud ja küsimusi esitatud.»

Aukodaniku tiitel antakse üle Valga linna sünnipäeva ajal 10. juunil Jaani kirikus aset leidval kontserdil.

Aunimetuse saab anda inimesele, kelle töö ja tegevus on pälvinud kaaskodanike austuse ja lugupidamise Valga linnale osutatud teenete eest. Tiitli andmise otsuse teeb Valga linnavolikogu maikuu istungil. Aukodaniku tiitliga kaasneb Valga linna raemedal ja rahaline preemia ning aukodaniku nimi kantakse Valga linna auraamatusse.

Valga linna aukodaniku tiitel anti esimest korda välja 2005. aastal. Kümne aasta jooksul on aukodaniku nimetuse pälvinud Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Ivan Juhan Mannine, Laine Mänd, Uno Heinla, Ülo Mere, Meelis Kivi, Aasa Põder ja Sirje Päss.

Copy
Tagasi üles