Üritustesarjale annavad hoogu merelaulud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereteemaliste lauludega esineb Marko Matvere.
Mereteemaliste lauludega esineb Marko Matvere. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna, 18. aprillil kell 14 avab Eesti Muinsuskaitse Selts (EMS) Paksus Margareetas igakevadise muinsuskaitsekuu.

Kuu avab Riigikogu esimees Eiki Nestor, kõnelevad EMS esimees Peep Pillak ja merekultuuriaasta koordinaator Karen Jagodin, tervitab piiskop Tiit Salumäe. Mereteemaliste lauludega esineb Marko Matvere.

Muinsuskaitsekuud hakati Eestis tähistama 1985. aastal ja sellest ajast alates on see saanud oodatud igakevadiseks sündmuseks. Muinsuskaitsekuu on suurim ja kõige rahvarohkem kodanikualgatusel toimuv Eesti ajaloo-ja kultuuripärandit tutvustav ettevõtmine, suure rõhuga ajalooliste paikade ja mälestiste heakorratalgutele.

Muinsuskaitsekuu üritused toimuvad paljudes Eesti maakondades – praeguseks on kirjas ettevõtmised Hiiumaal, Mulgimaal, Järvamaal, Harjumaal, Raplamaal, Läänemaal, Virumaal. Kõik on oodatud osa võtma heakorratalgutest, muinsuskaitseteemalistest seminaridest ja ringsõitudest, näha saab erinevaid näitusi.

Väärtuslike Eesti väikelinnade sari keskendub tänavu kaunile Kesk-Eesti linnale Türile – seal toimub seminar 27. aprillil. Mitmed talgud on plaanitud läbi viia ajaloolistel kalmistutel, mis tänaseks on maha jäetud ja unustatud, näiteks Tallinna külje all asuval endisel kuulsal Mõigu kalmistul ning aastatel 1944–1955 tegutsenud  vangilaagri kalmistul Narvas.

Kinomajas saab 10. mail näha hiljuti valminud filmi Patareist. Muinsuskaitsekuu kava täieneb jooksvalt, ajakohast teavet saab Eesti muinsuskaitse seltsi kodulehelt.

Copy
Tagasi üles