Juhtkiri: Pole rahu Puka mail

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavolikogu istung.
Puka vallavolikogu istung. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Olukord Puka mail on jätkuvalt rahutu. Tunnistuse sellest annab kas või reedese Puka vallavolikogu istungi päevakord. Muu hulgas leiab sealt kahe küla elanike pöördumised sooviga Puka vallast eralduda, volikogu esimehe umbusaldamise ja uue vallavanema valimise.

Mäletatavasti sai eelmine vallajuht Lembit Luik ametis olla vähem kui kolm kuud. Seejärel esitas ta tagasiastumisavalduse – enda kinnitusel, et ennetada umbusaldust. Luik kinnitas Valgamaalasele, et vallas käib pidev vennatapusõda, mis halvab arengu.

Üks, keda Luige kriitikanooled – olgugi küll kaudselt – tabasid, oli volikogu eesotsas olev Aleksander Sven Esse, kelle tool samuti kõikuma on löönud. Üks umbusalduse algatajatest on eelmine volikogu juht Kalle Põldmägi, kelle sõnul on Essest põhimõtteliselt saanud valla juht, minnes mööda ka vallavanemast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles