Inspektorid võtsid drooni appi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon. Foto on illustratiivne.
Droon. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainspektsioon teeb rikkumiste ennetamiseks ja röövpüüdjate tabamiseks veekogudel tugevdatud kontrolli, sest jätkuvalt leidub neid, kes üritavad keelatud ajal või kohas kalu püüda. Sarnaseid juhtumeid ja rikkumisi esineb kõigis maakondades.

"Valga maakonna veekogudes teostatakse tugevdatud kalakaitselist järelevalvet varakevadest alates. Esimesed röövpüüdjate püügile seatud püügivahendid eemaldati Väikesest Emajõest enne märtsikuu keskpaika," sõnas inspektsiooni Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiirats.

Tänaseks on inspektsiooni Valgamaa büroo inspektorid tema sõnul eemaldanud veekogudest ebaseaduslikult püügile seatud 20 nakkevõrku ning kaheksa mõrda. "Enim on röövpüüdjate püügivahendeid eemaldatud sarnaselt eelmiste aastatega Võrtsjärvest, Väikesest Emajõest ning Aheru järvest, aga ebaseaduslikke püügivahendeid on avastatud ka Karula Pikkjärvest, Neitsi- ja Rautina järvest."

Copy
Tagasi üles