Küsitlus: Kuidas hindate eriarstiabi kätte­saadavust Valgas?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evely Reidla
Evely Reidla Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Valgamaalane käis uurimas, kuidas hindavad inimesed eriarstiabi kättesaadavust Valgas.

Evely Reidla, täiskohaga ema

«Kui mina olen abi vajanud, on üldiselt kõik hea olnud. Tegelikult mul pole viimasel ajal väga palju arsti juude asja olnud, sest aega on vähe. Ainukesena naistearstiga olen tihedamalt kokku puutunud ning sellega pole ei järjekordade ega millegi muuga probleeme olnud.»

Tessy Velijev, klienditeenindaja

«Mõningase ootamise peale saab ikka kätte ja üldiselt olen rahul.  Ainuke asi on, et kui üks arst ütleb midagi, siis tahaks vahepeal kuulda ka teise sama ala arsti arvamust. Siin Valgas paraku seda valikut ei ole.»

Voldemar Uppin, pensionär

«Ma praegugi tulen tegelikult arsti juurest ja minu arust on see teenus hea, aga näiteks silmaarsti juures käin ma Tartus, sest mul on vaja spetsiaalseid süste, mida siin ei tehta. Mina saan ikka arstile kui vaja on, aga ma tean, et osa inimeste jaoks on küll järjekorrad väga pikad.»

Eeva Viilup, pensionär

«Teate, ma käin nii vähe arstil. Ainult hambaarsti juures, kus on tegelikult järjekorrad kusagil kuu aega. Perearsti juures käin ka ikka vahepeal, aga ma ei leia, et peaksin tedagi väga palju tülitama. Tähtsam on ikka õige toitumine ja igasugustest mõnuainetest eemale hoidmine.»

Kaisa Vares, lapsepuhkusel teenindaja

«Ütleme nii, et on kättesaadav, aga enamasti lähen siiski Tartusse, sest need järjekorrad on ikkagi üpris pikad. Olen harjunud lihtsalt Tartus käima ja on olnud juhuseid, kus Valgas abi ei saa. Viimati oli nii, et käisin nahaarsti juures. Tartus uuriti ja räägiti pikemalt, aga Valgas vaadati lihtsalt peale ja kogu lugu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles