Valgast veereb Põhjamaadesse sadu haagiseid aastas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ EHA Metalli- ja Puidutooted põhitoodang on eri tüüpi haagised, mida Valga firmas toodetakse aastas kuni 600 tükki. Enamik neist läheb ekspordiks Rootsi, Soome ja Norrasse ning ainult viis protsenti jääb Eestimaale. Fotol omanik Kaupo Roop firmas toodetavate haagiste taustal.
TÜ EHA Metalli- ja Puidutooted põhitoodang on eri tüüpi haagised, mida Valga firmas toodetakse aastas kuni 600 tükki. Enamik neist läheb ekspordiks Rootsi, Soome ja Norrasse ning ainult viis protsenti jääb Eestimaale. Fotol omanik Kaupo Roop firmas toodetavate haagiste taustal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilusat naisenime EHA kandvas firmas askeldavad juba mitukümmend aastat ainult mehed. Valga ääres Väike-Laatsis asuvas ettevõttes valmivad metallist haagised ja vahetuskastid, millest enamik leiab kasutamist välismaal.

«Tõsi ta on, et firma 67 töötajast on ainult kaks naised, kes tööl kontoris, ülejäänud on meestevägi. 48 inimest on rakkes metalli poolel. Enamik meie töötajatest, pea 90 protsenti, on vene keelt kõnelevad töötajad, kelle hulgas lisaks venelastele ukrainlasi ja lätlasi. Kontoritöötajad ja kaks operaatorit on eestlased,» tutvustas firma EHA Metalli- ja Puidutooted töötajate koosseisu üks ettevõtte omanikest Kaupo Roop.

«Olen oma töötajatega väga rahul. Töö ei ole just kõige puhtam, on päris keerukas ja pole ka kergete killast. Meil on edu alus meeskonnatöö, kõik sõltuvad üksteisest. Kui üks detaile õigeaegselt valmis ei tee, on häiritud ka kõikide teiste töörütm,» rõhutas ettevõtja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles