Ameerika päev toob kohtumisi ja kontserdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ameerika päev toob Valgamaale USA saatkonna Eesti esinduse, kes kohtub ettevõtjatega, külastab Valga ja Tõrva koole, osaleb koristustalgutel ja teeb ka sporti. Päev saab punkti kantribändi kontserdiga.

Valga maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa sõnul on maavalitsusel Ameerika saatkonna Eesti esindusega pikaajaline koostöö ja juba mullu arutati, et maakonnas võiks korraldada Ameerika päeva. «Eelmisel aastal esines saatkonna toel Valgamaal ansambel, mis publikule väga meeldis. Seega oli meie soov maakonnas taas midagi kultuurilist korraldada. Selle aasta alguses pakkuski saatkond ühe ansambli välja,» selgitas Mõts.

Et aga Ameerika päev ainult kultuurilise eeskavaga ei piirduks, hakati saatkonna esindajatega päevakava koostama. «Kuigi sellel korral on põhirõhk Valgal, kaasasime ka Tõrva, kus esindus kohtub linnapea Maido Ruusmanniga. Koos ansambliga külastatakse gümnaasiumi, kus leiab samuti aset väike kontsert ning vestlusring õpilastega,» lisas Mõts.

Copy
Tagasi üles