Koolitüdruk rallib meeste pärusmaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaseks on täitunud Laura Räätsa kunagine unistus – ise ralliauto rooli keerata. See, kuidas rallikarjääri ning õpinguid omavahel siduda, on veel lahtine.
Tänaseks on täitunud Laura Räätsa kunagine unistus – ise ralliauto rooli keerata. See, kuidas rallikarjääri ning õpinguid omavahel siduda, on veel lahtine. Foto: Piret Jaani

Kuigi rallisporti peetakse üldjuhul meeste alaks, võib kiirete masinate rooli tagant leida ka õrnema soo esindajaid. Mullu võttis Olerexi Eesti meistrivõistlustel rallikrossis pooltest etappidest osa Otepää neiu Laura Rääts. Tänavu on tal plaanis osa võtta kogu hooajast. Kuidas kõik sujuma hakkab, sõltub juba võistluse käigus, kuid esimesel etapil Kulbilohus lubas neiu kindlalt kohal olla.

Kui Räätsaga Otepääl kohtusin, oleksin esimese asjana pakkunud, et tegemist on iluvõimleja, mitte aga rallispordiga tegeleva neiuga. Peagi aga tõdesin, et just motosport on see, mis neiu tõeliselt põlema lööb.

Laura Rääts on – kui nii võib ühe noore inimese kohta ütelda – põline Otepää elanik. «Olen terve oma elu Otepääl elanud – lasteaias käinud ja nüüd kevadel lõpetan siin gümnaasiumi.» Praegu kulubki tal enamik ajast gümnaasiumi lõpuklassis õppimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles