Kas 150 kogutud allkirja päästab külapoe?

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõuni poe püsimajäämise toetuseks kogutud allkirjade hulk on üsna kõnekas. Kohalikud ei tahaks toidukraami kaugemalt tooma hakata.
Nõuni poe püsimajäämise toetuseks kogutud allkirjade hulk on üsna kõnekas. Kohalikud ei tahaks toidukraami kaugemalt tooma hakata. Foto: Liisi Ploom

Nõuni kauplus töötab juba mõnda aega kahjumiga, mistõttu seda ähvardab sulgemine. Kohalikud on sulgemise vastu ka poolteistsada allkirja kogunud.

Neljapäeva keskpäevaks kogunes ligi 40 murelikku inimest Nõuni kultuurimajja, et saada vastust küsimusele: mis saab nende kauplusest? Seletusi tulid andma Elva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Hando Ivask ja müügijuht Lili Loid. Nende sõnum kogukonnale oli lihtne: olukord on halb ja kui midagi ei muutu, tulevikku poel paraku pole.

Palupera vallavanem Terje Korss tõdes, et olukorra kurbloolisus selgus umbes kuu aja eest. «Hando Ivask võttis ühendust ja andis teada, et viimasel ajal on Nõuni kauplus oma majandustegevusega kahjumis. Kuna eraettevõtja loeb raha hoolikalt ning hoonele oleks tarvis teha kulutusi, küsisid nad valla suhtumist sellesse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles