Noored istusid eksamit tegema hiti saatel

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi lõpetaja Hardo Adamson (keskel) pelgab ise kõige rohkem matemaatikaeksamit. Eilse eesti keele eksami ettevalmistuseks said abituriendid koolitundides lugeda tekste ja lahendada ülesandeid.
Tõrva gümnaasiumi lõpetaja Hardo Adamson (keskel) pelgab ise kõige rohkem matemaatikaeksamit. Eilse eesti keele eksami ettevalmistuseks said abituriendid koolitundides lugeda tekste ja lahendada ülesandeid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva gümnaasiumis astus eile eksamitulle 19 noort: 18 abiturienti ja üks kooli varem lõpetanud neiu – Gertu Pabbo.

50 minutit enne eksami algust oli seal kõik veel üsna rahulik. Auditooriumis oli vaikne ning igal laual lebas õigekeelsussõnaraamat. Kõik eeldused, et õppur saaks täielikult keskenduda lugemisele ja kirjutamisele, oli kool andnud.

Kui veel viis aastat tagasi tuli eksamipinki istujal kirjutada 800sõnaline kirjand, siis nüüd koosneb eksam kahest osast: lugemisosa ja lühikirjand. Lugemisosa annab maksimaalselt 40 ja kirjand 60 punkti. Õpilased saavad valida nelja teema vahel, kusjuures võimalus on valida üks tekst lugemiseks ja küsimustele vastamiseks, aga lühikirjand kirjutada teisel teemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles