Lõuna-Mulgi? Tõrva? Helme?

, mulk Helme kihelkonnast, Helme vallavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallavolikogu liige Andrus Lepikov
Helme vallavolikogu liige Andrus Lepikov Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Helme, Hummuli, Põdrala ja Tõrva ühinemisleping on kokku kirjutatud ning omavalitsuste kodulehtedel, samuti raamatukogudes elanikele tutvumiseks välja pandud. Mitte ainult tutvumiseks – igal inimesel on võimalik teha oma ettepanekuid lepingu parandamiseks.

Väga lühidalt olulisemast. Praegu töötavad koolid ja lasteaiad jäävad edasi töötama vähemasti 2021. aastani (kui ei juhtu midagi eriliselt drastilist). Riidajas ja Hummulis saavad olema nii-öelda teeninduspunktid, kus ühendvalla töötajad elanikke vastu võtavad. Lumi lükatakse talvel ikka teedelt ära ning päike tõuseb ja loojub samamoodi kui enne haldusreformi.

Küll on ühinemislepingus üks tühik, mis ootab täitmist loodava valla elanike poolt – nimi. Kui veebruaris tekkis mulje, et keegi on kusagil otsustanud uue valla nimeks panna Lõuna-Mulgi, siis praeguseks on õhus kolm võimalust: hakkame elama kas Lõuna-Mulgi, Tõrva või Helme vallas. Ebaharilik olukord ühele tavalisele eestlasele: tuleks öelda välja oma arvamus – teades, et selle arvamusega arvestatakse. Kasutagem seda olukorda!

Kel veel käsi pastakat hoida suudab, kirjutage paberile nimi, mida sooviksite uuele vallale ning toimetage see paber vallamajja või kohalikku raamatukokku. Kes arvutit kasutab, toksige sisse aadress yhinemine@mail.ee ning öelge, millist nime soovite.

Nagu ikka, on oluline paber. Pelgalt naabrimehega rääkimisest praegu ei piisa, allkirjaga paber peab vallasaksteni jõudma. Kui pole paberit, öeldakse, et inimesi ühinemis- ja nimeteema ei huvita. Mis nimi vallale sellisel juhul saada võiks, seda mina arvata ei oska.

Käige ühinemislepingu tutvustuskoosolekutel, need järjest tulemas Koorkülas, Alal, Riidajas, Pikasillas, Ritsus.  Inimesed, kasutage ära kättevõidetud võimalus ja öelge välja oma arvamus! Kes teab, millal seda järgmine kord teha saab.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles