Rattaralli läbib ka Valgamaad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rattaralli
Tartu Rattaralli Foto: Tarmo Haud / Klubi Tartu Maraton

Mai viimasel pühapäeval aset leidva 35. Tartu rattaralli rada sarnaneb suuresti 2013. aasta rattaralli rajale. Pikem, 135kilomeetrine distants kulges mööda Postiteed, läbi Kanepi, Otepää ja tagasi Tartusse läbi Pangodi, Kambja ja Ülenurme. Suuremad muutused on väiksemal distantsil, mis läbib esimest korda Nõo ja on mõnevõrra lühem kui tavaliselt.

Täpsemalt on lühema distantsi pikkus 56 kilomeetrit. Võrreldes mõne varasema aastaga, ei läbi rada sel aastal Elvat. Põhjuseks suuresti see, et Kulbilohu viadukt on remondis ja see raskendab Elvasse sissesõitu. Elva asemel on lühikese distantsi esimene teeninduspunkt hoopis Nõos, kust rattaralli kunagi varem läbi pole läinud.

Nõo teeninduspunktile järgneb veel ligikaudu 10 kilomeetrit täiesti uut rajalõiku, mis on saanud värskelt kõvakatte ning on seega nüüd rattaralliks sobilik. Kõnealune lõik on Nõo ja Tamsa vahel. Sealt edasi kulgeb lühike rattaralli distants juba harjumuspärast rada pidi sarnaselt pikale distantsile läbi Pangodi, Kambja ja Ülenurme.

Olulise faktorina saab välja tuua ka selle, et lühikese distantsi start Tartust Turu tänavalt on sarnaselt eelmisele aastale varem ehk kell 10 ja pika distantsi start kell 11. Sellega peaks olema tagatud olukord, kus lühike ja pikk distants ei hakka üksteist rajal segama ning see omakorda aitab kaasa ohutusele.

Täpsemalt saab 35. Tartu rattaralli rajaga tutvuda rattaralli rajaskeemide lehel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles