GALERII: Hellenurme rahvas seisab teelahkmel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohaletulnud said võimaluse näidata oma meelsust kahe tulevikuvõimaluse suhtes. Eelistus kaldus Elva suunas.
Kohaletulnud said võimaluse näidata oma meelsust kahe tulevikuvõimaluse suhtes. Eelistus kaldus Elva suunas. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Neljapäeval leidis Hellenurmes aset sealse piirkonna omavalitsuste ühinemisteemaline arutelukoosolek. Kui eelmisel päeval Nõunis oli meelsus ühinemise suhtes väga selge, siis Hellenurmes oli rahvas dilemma ees.

Kultuurimajja kogunes üle poolesaja kohaliku elaniku. Palupera vallavanema Terje Korss tegi ettekande ühinemisest ning sellega seonduvast seadusandlusest. Sõna ütles sekka ka volikogu esimees Vambola Sipelgas, kes kutsus kohaletulnuid üles otsustama, mis suunas peaks ja võiks vald ühinemise suhtes liikuda.

Palupera vallal on kaks valikut: kas vastu võtta Elva ettepanek ja liikuda nende suunas või kaaluda Sangaste ettepanekut ja Otepää suunas liikuda. Viimane võimalus aga kohaletulnutele kõige vastuvõetavam ei olnud. Volikogu esimehe sõnavõtust selgus ka, et kolmapäevasel kohtumisel Nõunis kaldus sealse piirkonna elanike meelsus just Otepää suunas.

Copy
Tagasi üles