Tõrva kammersaalis helisesid kandle- ja lõõtspillilood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva, 30. aprilli pärastlõunal helises päikesekullas Tõrva kammersaal kandle- ja lõõtspillimuusikast.

Nendel populaarsetel rahvapillidel võlusid lugusid Põlva kandle- ja lõõtsakooli õppurid, kes Heino Tartese juhendamisel edukalt õppeaasta lõpuni näppe harjutanud. Lõõtsakooli kevadkontserdi Tõrva toojaks oli, nagu varasematelgi aastatel, lõõtspillimuusika huviline ja lõõtsameister, tõrvalane Andrus Mumm.

Esimesena lõid oma lood lahti kanneldajad. Igihaljad viisid "Kas mäletad kevadet õites" ja "Lepalind" kõlasid kevadpäikese säras ootuspäraselt hästi.
Kui kandlehelid olid vaibunud, kutsus Heino Tartes publiku ette lõõtspillimängijaid nii üksi kui ka erinevates kooslustes.

"Põlva ja Tõrva võiksid olla sõpruslinnad. Sellepärast, et mõlema linna elanikud austavad kandle- ja lõõtspillimuusikat," ütles Heino Tartes ja lisas, et ka mõned tõrvalased oskavad juba lõõtspillidelt viise välja võluda. Nooruke gümnasist Kaile Mumm, Tõrva muusikakooli direktor Thea Leitmaa ning allakirjutanugi said publiku ees oma pillimänguoskusi näidata.

Vahelduse mõttes mängis Tõrva kultuurimaja rahvamuusikaansambel Jauram paar lugu oma repertuaarist. Ja siis kogunes lavale koondorkester, Mare Põllu juhendamisel toodi publikuni mitu pillilugu, mis kogu kammersaali helisema panid.

Tänusõnu korda läinud kontserdi eest pälvisid lõõtspillimuusika hing ja entusiast Heino Tartes, kevadkontserdi Tõrva tooja ja lõõtspillimeister Andrus Mumm, üldorkestri dirigent Mare Põld, kammersaali tegevjuht Ilamr Kõverik ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles