Algklasside kooliteatrid võtsid mõõtu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikalises teatritükis «Vigased pruudid» jätkus põnevust etenduse lõpuni. Kui oodatult mängisid tüdrukud meeste osasid, siis kahe noormehe esinemine tüdrukute rollis oli niivõrd usutav, et tõde selgus alles lõpus. Jakob Westholmi gümnaasiumi 4.b klassi teatritruppi pärjati ka eripreemiaga klassika humoorika tõlgendamise eest.
Klassikalises teatritükis «Vigased pruudid» jätkus põnevust etenduse lõpuni. Kui oodatult mängisid tüdrukud meeste osasid, siis kahe noormehe esinemine tüdrukute rollis oli niivõrd usutav, et tõde selgus alles lõpus. Jakob Westholmi gümnaasiumi 4.b klassi teatritruppi pärjati ka eripreemiaga klassika humoorika tõlgendamise eest. Foto: Rein Säinas

Valga kultuurikeskuses sai esmakordselt teoks algklasside kooliteatrite riigifestival. Üles astusid 17 kooli trupid, nende hulgas Valga Priimetsa kooli grupp Punane Maa.

Oodatult esitati reedel ja laupäeval festivalil «Kooliteater 2016» ka selliseid klassikalisi lugusid nagu «Saabastega kass», «Vigased pruudid» ja «Punamütsike», kuid kõigil etendustel oli oma nägu ja oma tegu. Sagedased naerupursked saalis kinnitasid, et lood haarasid publiku endasse ning panid kaasa elama.

Kuigi truppide tase oli erinev, tuli igas etenduses esile mõni särav näitlejahakatis, kes laval pilgud endale tõmbas. Mulle isiklikult meeldis ehk kõige enam «Saabastega kassi» inimsööja. Ootamatu kontrast, et sellesse rolli oli pandud trupi kõige pisem ja noorem näitleja, oli hästi tore ning lõbus. Kindlasti mängis tema meeldejäämisel rolli noormehe esinemisjulgus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles