Juhtkiri: Prügitalgud – kas igavesti?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Talgute «Teeme ära!» meeskond lükkas eile hoo sisse talgunädalale, mis kulmineerub sel laupäeval üle-eestilise talgupäevaga. Eilehommikuse seisuga oli talgupäevale kirja pandud juba 1828 talgut ning osalejatena oli registreerunud ligi 17 000 talgulist, kirjapanek jääb avatuks reede õhtuni.

Valgamaalt oli eile kirja pandud 60 talgut, enim oli neid registeeritud Valgas ja Puka vallas – mõlemal pool üheksa. Vähemasti ühed talgud olid kirja läinud igast maakonna omavalitsusest.

Kui vaadata tehtavate talgute kirjeldusi, jääb silma, et enamik neist keskendub sellelgi aastal prügi korjamisele. On ka põhjust – prahti leidub Valgamaa kraavikallastel ja metsaalustes jätkuvalt ohtralt. Mõnes mõttes oleme iga-aastaste koristustalgutega prügistajatele isegi teene teinud: need, kes ei soovi prügi õigesse kohta toimetamise eest maksta või kes sellega lihtsalt tegelda ei viitsi, viivad prahi enne talguid loodusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles