Usin tammiehitaja teeb maaomanike meele mõruks

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jahe kevad on nii metsamehed kui maaomanikud pannud raskesse olukorda. Koprajahi hooaeg on läbi, kuid aktiivselt tegutsema on loomad hakanud alles nüüd.

Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp tõdes, et kuivendusvõrkudes askeldavad koprad tekitavad metsameestele suurt muret. «Väheru piirkond on üks selline koht, kus koprad näiteks tegutsevad, samuti Läti piiril. Ma ei tea, kuidas Läti jahimehed kobrastesse suhtuvad, aga piirialad on probleemsed. Kuna metsa on piiri ääres väga palju, on see tõsine mure,» rääkis Sepp.

Ta tõdes, et kui kobras paneb kuivendusvõrgus ühe otsa kinni, on terve mets vee all. «Kui ta oleks looduslikus veekogus – kas järves või jões –, oleks olukord mõnevõrra parem. Neil aga on tava oma teise aasta pojad minema lüüa ja siis nood ujuvad kuskile omaette. Eks igaüks otsib endale kodu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles