Linn maadleb endiselt lasteaiavõlgnikega

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiaõpetajad suudavad teadagi meisterdamisvahendite leidmisel imet teha ehk mitte millestki väga toredaid asju välja võluda. Siiski võib rahade alalaekumine mõjuda töö kvaliteedile lasteaiarühmades.
Lasteaiaõpetajad suudavad teadagi meisterdamisvahendite leidmisel imet teha ehk mitte millestki väga toredaid asju välja võluda. Siiski võib rahade alalaekumine mõjuda töö kvaliteedile lasteaiarühmades. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sügisel pöörus Valga linn tasumata lasteaiaarvete sissenõudmiseks inkassofirma poole. Kuigi võlasumma on vähehaaval hakanud vähenema, on olukord normaalsusest kaugel.

Oktoobriks oli nelja Valga lasteaia – Buratino, Pääsuke, Walko ja Kaseke – peale peamiselt tasumata toidu- ja kohamaksudest kogunenud ligi 10 000 eurone võlg. Vanemad maksmata arved olid aastast 2011. Vaatamata saadetud meeldetuletustele ja maksegraafikutele oli võlg visa vähenema ning tuli abi otsida inkassofirmalt Lindorff Eesti AS.

Valga linnavalitsuse rahandusameti juhataja Imbi Rõivassepa sõnul on võlglasi aga endiselt palju ja nendega tegeletakse kõikide võimaluste piires. «Tähtajaks on saamata ligi pool väljastatud kuuarvete kogusummast. Kui kuus väljastame neid umbes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles