Ekstreemjooks viib võssa ja vette

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse käigus tuleb osalejatel muu hulgas hüpata alla Vanamõisa järve hüppetornist, mis on Baltikumi kõrgeim.
Võistluse käigus tuleb osalejatel muu hulgas hüpata alla Vanamõisa järve hüppetornist, mis on Baltikumi kõrgeim. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimene Tõrva ekstreemjooks saab teoks 11. juunil. Tegemist on maastikujooksuga, mida ilmestavad looduslikud ja tehislikud takistused. Ühtlasi on ekstreemjooks ka üks Tõrva 90 aasta juubeli tähtsündmustest.

Seitsme kilomeetri pikkune rada kulgeb läbi veekogude, sekka metsa ja võsa, tõuse ja laskumisi. Võistluse käigus tuleb osalejatel muu hulgas hüpata alla Vanamõisa järve hüppetornist, mis on Baltikumi kõrgeim.

Võistluse peakorraldaja, spordiklubi Meie Liigume ühe eestvedaja Siim Ausmehe sõnul on ekstreemjooksu puhul tegemist esimest korda Kagu-Eestis toimuva sarnase ettevõtmisega, mis pakub mõnusat vaheldust ja alternatiivi tavapärasele maastikujooksule. «Korraldajad plaanivad rajada takistusi selliselt, et nende  ületamine oleks võimetekohane kõikidele osalejatele,» lisas Ausmees.

Võistlema on oodatud kõik ekstreemjooksuhuvilised alates sünniaastast 2006 ja vanemad. Lisaks üksikosalejatele on oodatud ka kolmeliikmelised võistkonnad. Neile toimub eraldi arvestus ja samuti on ette nähtud eriauhind atraktiivseima kostüümiga tiimile. Võistkonna liikmed osalevad ka võistluse individuaalarvestuses. Kõikidele osalejatele on ette nähtud mälestusmedal ja erikujundusega võistluse peapael.

Korraldajate sõnul tasub jooksma tulla kogu perega, kuna samal päeval leiab aset ka Tõrva kohvikutepäev ning meeleolukat 11. juunit jääb lõpetama Kärt Johansoni ja In Boili kontsert Veskijärve ääres.

Võistluse peakorraldaja on spordiklubi Meie Liigume koostöös Tõrva linna ja spordiseltsi, Mulgimaa spordiklubi ja Eesti Multispordi Liiduga.

Jooksu läbiviimist rahastatakse Tõrva linna kaasavast eelarvest. Üritust toetavad Tõrva linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital ja eraettevõtted.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles