Juhtkiri: Hukatuslik ahnus (1)

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kungla 21 korterelamu.
Kungla 21 korterelamu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastakümneid on Valgas Kungla tänava koolimaja vastas asuv suur kortermaja püüdnud möödujate pilke. Paraku mitte niivõrd kena fassaadi ja huvitava arhitektuurilahendusega, vaid selletõttu, et pea kõik tänavapoolsed korterid on valmimisest saadik tühjana seisnud. Täpsemalt on maja 32 korterist asustatud vaid 10.

Selles, et see nii on läinud, võib süüdistada eelkõige inimlikku ahnust. Kui maja 1990. aastate algul valmis, sooviti sealseid kortereid müüa hinnaga, mis keskmisele eestlasele kuidagi taskukohane polnud. Eriti veel Valgamaal, kus keskmine palk ja elatustase paraku ikka Eesti suurematele linnadele tublisti alla jäänud.

Valga kinnisvaraturul pikalt tegutsenud maakler Hans Heinjärv on kahe aasta eest Valga kinnisvaraturgu iseloomustades tõdenud, et siinse korteri reaalse müügirahaga saab pealinnas ainult WC. Seda osaliselt ka seetõttu, et maakonnakeskuse elamufondi olukord just kiita pole.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles