Katsumuse tegid läbi ka Valgamaa noored

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga tüdrukud saavutasid esmaabioskuste võistlusel 14 osalenud ringkonna seas tubli kuuenda koha.
Valga tüdrukud saavutasid esmaabioskuste võistlusel 14 osalenud ringkonna seas tubli kuuenda koha. Foto: Tuuli Mekk

Noorkotkaste ja kodutütarde võistlusel Harjumaal Keila tervisekeskuses tuli osalejatel näidata oma oskusi eelkõige esmaabi andmises. Katsumuse tegi kaasa ka kaks Valgamaa võistkonda.

Nädalavahetusel aset leidnud jõuproovil osalesid noorkotkaste ja kodutütarde kolmeliikmelised võistkonnad. Arvestust peeti tüdrukutele ja poistele eraldi, kuid tegevused olid samalaadsed. Hinnati nii teadmisi kui ka tegutsemist kriisiolukorras. Valgamaa kodutütarde võistkonda kuulusid Kaisa Ööbik, Maileen Pillaroo ja Marge Tamm. Noorkotkaste hulgas tegid võistluse kaasa Siim Vahtra, Jasper Mannas ning Karel Kuus.

Võistluse käigus tuli näiteks anda esmaabi autoõnnetusse sattunud inimestele. Samuti puutusid võistlejad kokku põletuse ja mürgistusega. Iga võistkonna ühe liikmega juhtus ka «õnnetus», kus tiimikaaslastel tuli «kannatanut» kanda ja teda ravitseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles