Valgamaal tänavu jooksjaid mullusest enam

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Otepääl
Heategevuslik teatejooks Otepääl Foto: Monika Otrokova

Üle 9500 lapse jookseb täna 21 linnas Teatejooksul heategevuse nimel

Täna, 5. mail leiab 21 linnas üle Eesti juba üheteistkümnendat korda aset heategevuslik Teatejooks, millest võtab tänavu osa rekordiliselt üle 9500 noore. Teatejooksul osalemisega kutsuvad lapsed üles helistama annetustelefonil 900 7777 (kõne hind 7 eurot), millega toetatakse liikumisvõime kaotanud laste ravi.

Tallinnas Kadrioru lossi ees avab Teatejooksu president Toomas Hendrik Ilves, kelle sõnul on Teatejooks väärt algatus, mis toetab liikumisvõime kaotanud lapsi, et nad uuesti omal jõul liikuma hakkaksid.

«See on nende märkamine, kes seda tõepoolest vajavad. Usun, et liikumisvõime kaotanud noortele annab jõudu teadmine, et igal aastal kogunevad üle Eesti nende toetuseks ja abiks Teatejooksule tuhanded eakaaslased,» ütles president Ilves.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul ei osanud korraldajad rohkem kui kümme aastat tagasi oodata, et üritusest kasvab Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus. «Tuhandete eesti laste ja nende õpetajate jaoks on Teatejooks saanud iga-aastaseks traditsiooniks, kus osaletakse rõõmuga üha uuesti ja uuesti. See on võimalus tunda rõõmu liikumisest ja teha oma jooksuga head,» ütles Pallase.

Teatejooks toimub samaaegselt 21 paigas üle Eesti. Valgamaal saab see teoks Valgas ja Otepääl. Lisaks lieab see aset Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Viljandis ja Võrus. Suurim osalejate arv on seekord Tallinnas (1072 last), järgnevad Tartu (920 last) ja Pärnu (832 last).

Valgas on osalema registreerunud 336 last. Spordihalli juurest algava jooksu avab maavanem Margus Lepik. Otepääl on osalemas 248 last. Seal avab jooksu Otepää vallavanem Kalev Laul, soojenduse aga viivad läbi Audentese spordigümnaasiumi Otepää filiaalis õppivad noorsportlased.

Mullu osales Valgas jooksul samuti 336 last, Otepääl oli neid aga tänasest oluliselt vähem – 216.

Kõigis linnades peetakse Teatejooks viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele, igas meeskonnas on kaheksa liiget. Iga kool sai registreerida piiramatul arvul võistkondi, samuti võisid end kirja panna sõpruskondade või treeninggruppide võistkonnad. Teatejooksul võitjaid välja ei selgitata.

Teatejooksuga kogutakse tänavu annetusi nelja-aastasele Tallinna tüdrukule Uljanale ja kuueaastasele Kertule.

Kertu sündis tugevalt enneaegsena lausa kaks ja pool kuud enne tähtaega. Tema kõndimist takistab alajäsemete spastilisus, mistõttu vajab ta liikumiseks nii tugiortoose kui ka kõnniabivahendeid. Uljana on aga sünnijärgse trauma tagajärjel spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on raske.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetaja on AS Kalev, toetajad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Rademar ja Eesti Kergejõustikuliit.

Copy
Tagasi üles