Kadunud Viktor leiti surnuna

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünal. Foto on illustratiivne
Küünal. Foto on illustratiivne Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna politseil oli kogutud infole tuginedes alust arvata, et aprillis kadunuks jäänud 69aastane Valga elanik Viktor on Karula vallas asuval Pikkjärvel hätta sattunud ja ehk ka veekogusse uppunud, jätkati selle piirkonna kontrollimist kogu aprilli ja mai alguse vältel.

«Täna käis politseiametnik taas arvatava sündmuskoha ehk järve ääres ning järveveest avastati nüüdseks pinnale kerkinud mehe vägivallatundemärkideta surnukeha. Isik on tuvastatud ning leidis kinnitust, et uppunu puhul on tegu kadunuks jäänud Viktoriga,» edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel neljapäeval, 5. mail.

7. aprillil sai politsei teate, et mitmeid päevi seisab Karula vallas bussipeatuse juures sõiduauto Honda. Kui helistaja läks sõidukit lähemalt uurima, avastas ta autost väikese koera ning helistas kohe politseisse.

«Auto lähistel oli järv, mille põhjapoolne külg oli osaliselt talvejääst veel sulamata. Siiski ei olnud võimalik kohe üheselt öelda, et keegi võis tulla järve äärde kalastama ning seal mingil põhjusel hätta sattuda,» kirjeldas Valga piirkonnapolitseinik Marek Käis asjaolusid.

Enne muid toimetusi avas politsei lukustatud sõiduki uksed ning aitas näljase neljajalgse varjupaigatöötajate hoole alla. Samuti selgitati välja autoomanik, kelleks oli 69aastane kohalik mees Viktor.

Politseinikud asusid järveümbrust kontrollima ning kutsusid appi ka päästjad, kelle toel paatidega üle vaadata järvepinnal peegeldunud kahtlased tumedamad laigud. Järveveest leiti termos, toidupoolist, müts ning kalapüügiriistad, kuid mehest endast polnud jälgegi.

Ainukesed mehe lähedased olid kaks kasupoega, kes kinnitasid hiljem, et leitud kalastustarbed ja müts kuuluvad Viktorile. Kuna leiud viitasid, et Viktoriga võib olla juhtunud õnnetus, kaasati otsinguid järve põhjaosas läbi viima tuukrid. Otsingud jätkusid üle nädala, kuid tookord meest leida ei õnnestunud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles