Suurem kaasarääkimissoov tõi tüli majja

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüllemäe kool
Lüllemäe kool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Isepäiste Lüllemäe kooli lastevanemate vastasseis vallavõimuga ei taha vaibuda. 23 allkirjaga pöördumine on saadetud ka üleriigilisse meediasse ja juba vastukaja saanud. Vallajuhid tõrjuvad süüdistusi.

Lastevanemate pikalt vindunud rahulolematus koolipidaja suhtes tipnes vallavõimu vastu suunatud aktsiooniga «Kool kogukonnale!», millega teavitatakse üldsust aktsiooni eesmärkidest. Selles osalevad emad-isad võtavad oma lapsed kaheks päevaks koolist ära ja moodustavad kahepäevase projektikooli.

Selline organiseeritud ja mõneti meeleheitlik samm on ette võetud, et juhtida tähelepanu lastevanemate eemaletõrjumisele kooliga seotud otsuste juurest. Osalejate hinnangul suunab kooli pidaja Karula vald elujõulise maakooli kiirele hääbumisele. Ühe süüdistusena kõlab, et vanemad on püüdnud nõu ja jõuga kooli arengule kaasa aidata, kuid omavalitsus on osalemissoovi tõrjunud ja teinud iseseisvalt koolile kahjulikke otsuseid.

Copy
Tagasi üles