Arvamus: Väiketootjate kaup peab jõudma suurtesse kauplustesse

Siret Kotka
, Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Mõni aasta tagasi loobusid Rimi ja Säästumarket eestimaise toore sea- ja veiseliha kokkuostust, pannes oma kaubamärgi all selle asemel müüki võõramaise liha. Sammuga taheti survestada Eesti tootjaid odavamalt oma liha müüma.

Õnneks hääletasid kliendid Rimi otsuse peale jalgadega, mille tulemusena otsustas Rimi kiirkorras Eesti sea- ja veiseliha poelettidele tagasi tuua. Kuigi tegemist on aastatetaguse looga, on vale arvata, et ebaausad kauplemistavad on meie kaubandusest kadunud.

Milline on Eesti konkurentsipoliitika, on seni jäänud segaseks. Tarbijakaitseamet ühest küljest kaitseb tarbijat, kuid tarbijate soovid – saada kvaliteetset ja kodumaist toitu – jäetakse röövelliku majanduspoliitika taustal tähelepanuta. Toetan seisukohta, et konkurentsiametile tuleb anda õigused ja vahendid ebaausate kauplemistavadega võitlemiseks kogu toiduainete tarneahelas, sest see kaitseb nii Eesti tootjate kui tarbijate huve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles