Juhtkiri: Kuidas edasi, Lüllemäe?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikotid on tihti lubatust raskemad. Foto on illustratiivne.
Koolikotid on tihti lubatust raskemad. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Grupi lastevanemate omalaadne protestiaktsioon on Karula vallas asuva Lüllemäe põhikooli tõstnud kogu Eesti tähelepanu keskmesse. Nimelt algatasid vanemad tahteavalduse «Kool kogukonnale!». Selles osalejad ei saatnud eile ega täna oma lapsi Lüllemäe kooli ja korraldasid kõigile põhikooli astmetele õppetööd ise.

Ettevõtmise korraldajad juhivad sel moel tähelepanu Karula vallavalitsuse tegevusele, kes nende hinnangul vanemaid laste haridusega seotud otsustesse ei kaasa ja viib ellu kooli sulgemise või täpsemalt kuueklassiliseks muutmise kava.

Vallavanem Rain Ruusa ei nõustu süüdistustega. Nii tema kui vallavolikogu esimees Mart Vanags kinnitavad, et kooli kinnipaneku jutul pole alust. Vallajuhi kinnitusel saab hoolekogu otsustes kaasa rääkida küll. «Hoolekogu roll on arvamuste andmine dokumentidele, nad käivad koos ning arutavad asju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles