Valga linn teeb talgud teistest nädal hiljem

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa tänava garaažid Valgas
Metsa tänava garaažid Valgas Foto: Arvo Meeks

Valga linnavalitsus on võtnud linna heakorratalgute «Teeme ära» eestvedaja rolli avaliku linnaruumi korrastamisel.

Juba traditsiooniks saanud kevadised heakorratalgud toimuvad seekord nädal pärast üle-eestilist talgupäeva – 14. mail kella 10–13. Osalejad kogunevad Jaani kiriku ja Riia-Raja-Sepa-Kesk tänava vahelisele alale, et ühiselt hea tervise ja kauni kodulinna hüvanguks värskes õhus paar tundi kasulikku tööd teha. Talgutele saab end kirja Teeme Ära veebilehel.

Planeeritud on Pedeli jõeäärse ala ja 8. kvartali vanalinna osa ning Jakobi-Vahtra nurgakrundi ja Metsa tänava garaažide piirkonna heakorratööd. Võimalusel korrastatakse Toogipalu kalmistul üks kvartal.

«Juba kolmandat aastat oleme linna talguid korraldanud 8. kvartalis, palju tööd on jõutud ära teha. Seekord loodame Riia 5 ja Kesk 19 hoonetest kogu prahi välja kanda,» rõhutas Valga linna talgute peakorraldaja aselinnapea Enno Kase. Ta lisas, et plaanis on ka pisikesed lammutustööd.

Tänavustel talgutel pööratakse rohkem tähelepanu merekultuuriaastale ja seoses sellega on üks talguteema veeohutus. Kase sõnul vaadati ka Valgas üle veekogudeäärne turvalisus ning valmistati puidust veeohutusstend.

"Pedeli jõe äärse korrastustöö käigus püstitame veeohutusstendi, kuhu paigaldatakse päästerõngad viskeliiniga ning ohutusjuhistega infotahvlid. Talgupäeval valmistatakse ette veel kahe stendi paigaldamine, millest ühe asukohaks saab Pedeli poolsaar ja teine paigaldatakse Tambre paisjärve äärde.

Lisaks korrastatakse Metsa tänava lagunenud ja poolpõlenud garaažid, samuti omaalgatuslikult tekitatud prügimäed.

Kokkutulnud talgulistest moodustatakse grupid ja tutvustatakse töölõiku. Kõigile antakse vajalikud tööriistad ja -kindad (rullid prügikottidega, mõned rehad ja olenevalt objektist mõni muu vajalik töövahend). Kaugemate objektide juurde sõidutatakse talgulised bussiga.

Peale tööd pakutakse talgulistele kehakinnitust.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles