Juhtkiri: Kaugenev riik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsusliit on üheks eesmärgiks seadnud riigireformi läbiviimise. Valitsuse veebilehel saab igaüks ka jälgida ülevaadet, kaugel ollakse. Muu hulgas näeb reformikava ette riigihalduse korrastamist, et tagada avalike teenuste kvaliteet ja kättesaadavus ning kulude kokkuhoid.

On päris keeruline tagada ühtaegu teenuste kvaliteeti ja samas saavutada kokkuhoid. Sellesama vastuolu üks näide on plaan, et riigisektorist peab igal aastal kaduma 700 töökohta. Sealhulgas tuleb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas igal aastal koondada 50 töötajat.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Mihkel Loide selgitas, et iga haldusala asutus ning ministeerium otsib võimalusi töötajate arvu vähendada, tehes ümberkorraldusi. Maanteeamet plaanib tänavu üle vaadata kogu oma teeninduskanalite võrgu, et efektiivsemalt korraldada avalike teenuste pakkumist. Kuigi lõplikku otsust veel pole, on seejuures õhus plaan sulgeda maanteeameti Valga büroo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles