Rahvusköökide aasta viib suure lombi taha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää 900 ürituste käigus viib GMP Clubhotel & Pühajärve restoran läbi rahvusköökide aastat.
Otepää 900 ürituste käigus viib GMP Clubhotel & Pühajärve restoran läbi rahvusköökide aastat. Foto: GMP Clubhotel & Pühajärve Restoran

Otepää 900 ürituste käigus viib GMP Clubhotel & Pühajärve restoran läbi rahvusköökide aastat. 21. mail saab seal maitsta USA rahvusroogi. Toite serveerib ja USA köögist räägib restorani peakokk Koit Uustalu.

«Hamburgerit ja Coca-Colat, mis ehk kõige sagedamini USA köögiga seonduvad, me ei paku, küll saavad külastajad maitsta algupärase retsepti järgi tehtud Caesari salatit, Buffalo kanatiibu ja BBQ ribi,» selgitas GMP Clubhotel & Pühajärve restorani juhataja Margus Mäll.

Caesari salat pole mitte Rooma keisri Julius Caesari auks loodud, vaid nime saanudhoopiski Ameerika restoraniomaniku Caesari Cardini järgi. Legendi järgi sündis kuulus toit Ameerika iseseisvuspäeval 1924. aastal, mil Cardini restoranis oli nii palju külastajaid, et toiduvarud hakkasid otsa saama. Cardini otsustas kiirelt kokku panna salati sellest, mis parasjagu alles oli jäänud.

«USA rahvusköögiga teeme rahvusköökide aastas ka väikese pausi, et septembris Itaalia rahvusköögiga edasi minna,» kinnitas Mäll.

Copy
Tagasi üles