Juhtkiri: Hooldekodud pole häbiasi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hange on jaotatud piirkondade järgi kaheks osaks: Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti ning mõlemale osale saab tulla üks pakkuja. Võitjatega sõlmitakse kaheaastane leping, mille jooksul nad kaasavad koostöös kohalike omavalitsuste ja hoolekandeteenuste pakkujatega vabatahtlikke eakate ja erivajadustega inimeste abistamisse. Foto on illustratiivne.
Hange on jaotatud piirkondade järgi kaheks osaks: Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti ning mõlemale osale saab tulla üks pakkuja. Võitjatega sõlmitakse kaheaastane leping, mille jooksul nad kaasavad koostöös kohalike omavalitsuste ja hoolekandeteenuste pakkujatega vabatahtlikke eakate ja erivajadustega inimeste abistamisse. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui mõne aasta eest tõi maavalitsus rahva ette Valgamaa arengustrateegia aastani 2020, oli seal ühe arengueelistusena logistika ja turismi kõrval ära märgitud ka hoolekanne. Strateegias öeldakse, et hooldekodukohtade ja nendes tööd saavate inimeste arv on selgelt kasvutrendis.

Sama dokument tõi sektori peamise kitsaskohana välja madala palgataseme, mida võiks aga korvata jõukamate riikide kodanike teenindamine ning nutikad lahendused, nagu hotell-hooldekodud. Et taolist lisaväärtust pakkuda saaks, näeb strateegia ette teenusepakkujate koolitamist.

Valgamaa kutseõppekeskus on tublide hooldustöötajaks õppijatega silma paistnud lausa üleriigilisel tasemel. Kutsehariduse aasta tippsündmuselt Noor Meister, kus selguvad Eesti parimad hooldustöötajad, on võit kaks aastat järjest ära toodud. Kui mullu võitis esikoha Valgas hooldustöötajaks õppiv Erle Sarv, siis tänavu hõivasid kaks esimest kohta töökohapõhist õpet läbivad Põlvamaa naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles