Olümpiaadide vahel jääb aega ka kirjandusele ja muusikale

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taido Purason on Tõrva gümnaasiumi 10. klassis õppiv tõsisevõitu noormees, kelle täiskasvanulik olek enam ammu õpetajaid ei üllata.
Taido Purason on Tõrva gümnaasiumi 10. klassis õppiv tõsisevõitu noormees, kelle täiskasvanulik olek enam ammu õpetajaid ei üllata. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Tõrva noormehel Taido Purasonil on ette näidata suurepäraseid tulemusi mitmelt olümpiaadilt ja õpetajad teda kiites sõnadega kokku ei hoia. Poiss ise jääb tagasihoidlikuks ja arvab, et silmaring peabki lai olema.

Maakondlikelt aineolümpiaadidelt on Taido sel õppeaastal noppinud viis võitu: ajaloos, keemias, füüsikas, geograafias ja bioloogias. Kõige südamelähedasem on aga Tõrva gümnaasiumi 10. klassi noormehele keemia – selles ka kõige paremad tulemused.

Üleriigilisel koolinoorte olümpiaadil 10. klassi arvestuses saadud teine koht viis Purasoni aga juba Balti keemiaolümpiaadile. Tegelikult kutsuti teda vabariiklikele olümpiaadidele kõigis viies esikohale tuldud aines, kuid valida tuli, ning valituks osutusid keemia ja ajalugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles