Piirilinnas patrullisid külalised Põhjamaadest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei vanemkomissar Lars Öberg (paremal) jäi Eesti ja Läti politseinike ühisoperatsioonil nähtuga väga rahule ning loodab sarnast head koostööd näha ka Soome ja Rootsi politsei vahel.
Rootsi politsei vanemkomissar Lars Öberg (paremal) jäi Eesti ja Läti politseinike ühisoperatsioonil nähtuga väga rahule ning loodab sarnast head koostööd näha ka Soome ja Rootsi politsei vahel. Foto: Rein Säinas

Nädala alguses Lõuna-Eestisse koostööõppele saabunud Põhja-Soome ja Põhja-Rootsi politseijuhtide külaskäik tipnes eilse Valga-Valka politsei ühisoperatsiooniga.

Põhjamaade politseijuhid tulid Valga politseijaoskonna patrullitalituse juhi Renee Sildniku sõnul siia, et teada saada, kuidas toimib piiriülene koostöö Valga ja Valka politsei vahel. «Ka neil on ühine piirilinn. Soome ja Rootsi politsei vahel sarnast piiriülest koostööd nagu Valga ja Valka politseijaoskondade vahel, ei toimu. Neil ongi huvitav vaadata, kuidas ühispatrulle ja -operatsioone läbi viime.»

Kahe riigi politsei head koostööd demonstreeriti põhjanaabritele Valga ja Valka politsei ühisoperatsiooni käigus, kus osales kaheksa Valga ning seitse Valka politseijaoskonna töötajat. Kahetunnise operatsiooni tarbeks komplekteeriti kahe linna politseinikest ühispatrullid ning iga patrulliga liikus ringi ka üks välisvaatleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles