Kiriku remont tõi päevavalgele ajaloolise aarde (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga Jaani kirikus avastasid töömehed remondi käigus ajaloolise tähtsusega leiu. Aknaklaaside puhastamisel tuli välja, et ühele käsitsi valmistatud klaasile on 160 aastat tagasi graveeritud meistri nimi ja kuupäev.

Klaasilt võib välja lugeda kuupäeva 17. oktoober 1856, selle juures on nimi Gottlieb Rolf Morritz. «See käsitsi tehtud originaalklaas on seega 160 aastat vana,» tõdes OÜ Novabild juht Ants Sütt.

«Kui torni välisukse koos kaaraknaga restaureerimiseks maha võtsime, me seda kohe ei märganud. Alles siis, kui mitmest jupist koosnevaid aknaklaase puhastama hakkasime, avastasime selle. Olen küll hulk aastaid ehitusvaldkonnaga, eelkõige vanade hoonete restaureerimisega tegelenud, kuid kunagi varem pole ma näinud, et klaasimeister oleks oma nime klaasile peale graveerinud. Põnev leid igatahes,» rõõmustas Sütt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles