Hüljatud loom oli seotud varjupaiga lähedale

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahva karvik on loomult sõbralik ja rihma otsas kuulekas. Päris uskumatu, et kellegi peres selline neljajalgne sõber üleliigseks osutus.
Vahva karvik on loomult sõbralik ja rihma otsas kuulekas. Päris uskumatu, et kellegi peres selline neljajalgne sõber üleliigseks osutus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile tekkis Valga kodutute loomade varjupaiga Facebooki-seinale foto vahvast karvasest koeranässist, selle all üleskutse neile, kes looma ära tunnevad. Tegemist on varjupaiga lähedal hüljatud loomaga.

Samast saab lugeda veel: "Täna kell 16.30 leidsime selle koera. Täpsemalt leidis ta meie naaber Jana, hobustetallide omanik. Koer oli värava külge seotud. Aga vahetult enne seda jalutas koos selle koeraga varjupaigast mööda INIMENE, tõenäoliselt selle koera omanik. Kallis keskealine naine jalgrattaga, vanuses 45–55, sind on märgatud! Palun võta meie varjupaigaga ühendust ja lepime koera tuleviku osas kokku!"

Koos hiljem aia külge seotuna leitud koeraga liikunud inimesi – keskealist naisterahvast ja tütarlast – märkas varjupaiga töötaja Jana Juhkam, kes arvas, et küllap tahetud looma varjupaiga juurde tuua, kuid märgates inimesi liikumas, otsustati plaanist loobuda. Niisiis jäeti neljajalgne mõnevõrra kaugemale.

Käisime meiegi looma vaatamas. Hüljatu oli sõbralik, hästi käituv ja suhteliselt hoolitsetud pikemakarvaline koer. Tõenäoliselt nooremapoolne. Varjupaiga töötajad on temaga juba jalutamaski käinud ja ütlevad, et rihma otsas käitub koer suurepäraselt. Paraku puudub loomal kiip, seetõttu on omaniku tuvastamine raskendatud.

Miks siis ikkagi selline vahva ja sõbralik loom niiviisi kodust ära toodi ja võõrasse kohta kinni köideti ja millise tundega koju tagasi mindi, sellele ei ole kerge vastust välja mõelda. Õigemini, see on täiesti mõistetamatu.

Sama meelt on ka varjupaiga juhataja Helle Raja. "Oma lemmiklooma sidumine võõra värava külge ei olnud nüüd küll õige tegu. Seda enam, et naisega kaasas oli ka roosades riietes tütarlaps, umbes 10 aasta vanune. Lapse nähes siis lemmiklooma hülgamine ... Juhul kui keegi tunneb ära selle koera, andke meile teada."

Et selline käitumine on taunimisväärne, palubki Raja kõigil, kellele pildilolev loom tuttav tundub, varjupaigaga ühendust võtta: Valga kodutute loomade varjupaik, tel 529 9880, valga@varjupaik.ee. Veel parem oleks Raja sõnul, kui ühendust võtaks koera omanik. "Alati leitakse kompromiss ja sobiv lahendus. See on mõistetav, et vahel tuleb loomast loobuda, aga et niiviisi ..."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles